Monday, January 22, 2007

Od nas hvala

 «Pobedili smo predrasude, nemoć, tamnu Srbiju, laž, pobedili mafiju u politici, biznisu, medijima, pobedili smo da biste vi bili drugačiji. Hvala svima, sutra je 22. januar i ništa neće biti kao što je bilo» poručio je Čedomir Jovanović praćen ovacijama okupljenih u Domu omladine, gde su članovi, prijatelji stranke i novinari čekali izborne rezultate.

Zajednički doček počeo je oko osam časova uveče, a već oko devet informacije sa raznih biračkih mesta potvrdile su očekivanje da će koalicija okupljena oko partije stare svega godinu dana ući u parlament. Prve rezultate koje je skupio izborni štab Koalicije nešto pre deset saopštio je Zoran Ostojić, kandidat za poslanika koalicije. Ubrzo su se pojavili i Vesna Pešić, Nataša Mićić, Nenad Čanak i Vladan Batić i na kratkoj konferenciji za novinare potvrdili informaciju da će građanska opcija ponovo imati predstavnike u parlamentu Srbije.

Atmosfera je bila već dobro zagrejana, ali je dolazak Čede Jovanovića u Dom omladine, pola sata pre ponoći izazvao pravu euforiju. Praćen skandiranjem, Čeda je održao kratak govor:

“Verujem da smo 21. januar učinili drugačijim svakom čoveku u ovoj zemlji koji želi da ona bude izraz onih koji su najbolji u našem društvu, koji su najviše radili», rekao je Čeda i nastavio:

«U Srbiji postoji divna energija koja će imati snage da da odgovore na sve probleme. Hvala Beogradu, hvala Vojvodini , hvala centralnoj Srbiji , svakom onom koji je verovao da naše ideje ne mogu biti manje vredne od onih koje se prepoznaju u 12. martu.

Danas je kroz nas vraćena u politički život Srbije ona politika u kojoj smo zaustavljeni gotovo pre 4 godine. Ovo je pobeda za svakog čoveka u Srbiji, onog čoveka koji više nije sa nama.

Ovo je pobeda za sve ljude koji žive na Kosovu jer jer je tamo najteži život i mi im pružamo ruku. Pružamo ruku i Crnoj Gori i Hrvatskoj i Bosni Makedoniji i Bugarskoj, Rumuniji i Mađarskoj, pružamo ruku Evropi i svetu .

Večeras imate pravo da budete ponosni što je Srbija drugačija od one u odnosu na ono što je predstavljala pre 3 ili 4 i po godine. Politika koja je lagala svoje društvo i svakog čoveka u njemu, koja je lagala Evropu i svet je poražena našom istinom našim jasnim stavom da zbog toga što volimo ovu zemlju moramo krenuti događajima u susret. To ćemo raditi u Skupštini Srbije.

Nema kompromisa oko suštine. Nema kompromisa sa politikom Vojislava Koštunice, kohabitacije.

Samo borba za svaki život u zemlji, samo borba za svaki glas da bismo promenili državnu politiku prema Kosovu, da bismo uhapsili Mladića i Karadžića, utvrdili političku odgovornost za svakog ko je činio ratne zločine, da sprovedemo lustraciju da zaustavimo ustavno nasilje, da donesemo slobodu svima koji su izloženi diskriminaciji, ulazimo u Skupštinu da bismo otvorili prostor mladima i ženama, da bi modernizovali ekonomiju, da bismo pravili najlepše mesto za život.

Slavite večeras tako što ćete voleti sve one koji su za nas glasali koji su večeras tu pobedu omogućili i tako što ćete svima onima koji su glasali za neke druge stranke reći da su naša politika i pobeda tako velike da u svakom sekundu ima mesta za njih i da ovoga puta od njih zavisi.

Pred nama je dosta posla, godina u kojoj ćemo umesto hvala Vojvodini da omogućimo trijumf naše politike, da isto to uradimo u Beogradu, svakom gradu od 138 u kojima smo napravili dogovor sa građanima koji su pobedili ono sa čim su se suočavali tokom prethodnih 70 dana.

Pobedili smo predrasude, nemoć, tamnu Srbiju, laž, pobedili mafiju u politici, biznisu, medijima, pobedili smo da bi vi bili drugačiji. Hvala svima, sutra je 22. januar i ništa neće biti kao što je bilo», rekao je Čeda Jovanović, nakon čega je, otvaranjem boce šampanjca, simbolično proglasio pobedu.

OD NAS

HVALA!

No comments: