Wednesday, April 05, 2006

Mitologija i politika

On je nas od Karađorđevog ustanka do danas doveo u najtežu situaciju u kojoj smo se nalazili. 5. oktobar je napravio jedan pomak, ali taj pomak nije dovoljno dubok i dosta je nesiguran u procentima. Nas ubija, i to ulazi u rezultate njegovog rada, apstinencija. Jedan narod, koji je u ovoj situaciji ne da dve pare za glasanje, ljuti se, ništa mu nije dobro, ne valjaju mu kandidati, ne valjaju mu stranke, kao da su ti apstinenti izuzetno sposobni i pametni ljudi. To nije tačno, naši apstinenti su jedna asocijalna, apolitička gomila ljudi koja nam priređuje vrlo teške dane.

Pazite, za takvu stranku budaletina mi damo 27%, a 50% stanovništva drema.

Svi narodi imaju mitologiju, ali je ne upotrebljavaju u politici. Postoji Robin Hud i u Francuskoj mlada žena koja je branila Orlean, Jovanka Orleanka, ali niko to ne upotrebljava u političke svrhe. Kod nas sve naše mitologije ulaze u politiku, tako da nas zavaravaju pred realnim problemima koji stoje pred nama i koje moramo da rešimo. Ja se još uvek nadam da će se u Srbiji dogoditi čudo.

Desimir Tošić

1 comment:

Zigimund said...

Nash problem je shto mi zivimo u mitovima, a studenti sa Sorbone protestvuju je l* ce ih doneseni zakon ugroziti za koji mesec ili godinu, pa k*o veli hajde da urade neshto na vreme. Dakle, oni su protestvovali ZBOG SVOJE BUDUCNOSTI, a mi josh uvek o tome ko je bio u pravu - cetnici ili partizani. Upravo to radikali i koriste da bi se domogli trona, znaju, bre, shta narod ishte!